60 millió forintos BMW-vel parkol az Operaház királyi felhajtóján Ókovács Szilveszter

Megosztom

ZSIDAI PÉTER 2024. JÚLIUS 17. BELPOL


A felső kategóriás autót a BMW biztosítja az Operának. A dalszínház vezetőire bízták, válasszák ki, hogy a partneri együttműködésük keretében biztosított luxusflottát mely munkatársaik használják. A vezetés leginkább magát tartja érdemesnek a BMW-k vezetésére. A munkavállalókat irritálja a fényűzés, amikor takarékoskodásra hivatkozva kollégáikat bocsátják el, a főigazgató pedig arról panaszkodik, ötéves laptopja akkumulátorcseréjére se futja a kasszából.

A feldúltságtól túlfűtött nemes reakció alig váratott magára.

Íme az üzemi tanácsok felszámolása érdekében nyújtott feledhetetlen érdemeiért, minap a kegyes elnök által kitüntetett MÁV Zrt. eddig mindent átvészelő páratlan géniuszának alaposan benyalós levele, a 60.000.000 ft-os puritán BMW-ben pöffeszkedő főigazgató kolléga védelmében.

“Főigazgató Úr! Ókovács Szilveszter
Vannak ilyen egyedek, akiknek lételeme az áskálódás, az uszítás és a „minél rosszabb, annál jobb (nekem)”… viselkedés.
Egyetlen pontosítás:
Nem „egy vasutas szakszervezeti vezetőről” van szó.
Egy mára a korábbi „harcostársai” körében mellőzött, sőt leginkább az emlékeiből is kitörölni vágyott egykori hajógépészről van itt szó, aki saját kedveteléséből a nyugodt nyugdíjas élet helyett mind a vasutasok, mind az operaháziak körében egy – egy szakszervezetet (  https://kvsz.hu/   https://odfsz.hu/) elnököl még mindig, ahol szeretné kiélni az e körben eddig be nem teljesedett vágyait és a magáé helyett inkább az erre becsalogatott munkavállaló egzisztenciáját kockáztatva örökös harcot folytasson az általa „gaz, gonosz és álságosnak” tartott munkáltatókkal szemben. Tehát az örökös harc és feszültség fenntartása a lényeg, no meg a szereplés, emellett senki és semmi nem számít és minden, mindenki csak eszköz a kezében…”

No igen aki szót emel azért, mert egy közpénzen igen jól tartott uraság, a méltatlan kiváltságainak védelmében nem által 19 munkatársát hazug indokokkal magyarázva, embertelenül az utcára hajítja az mi más, mint egy felforgató senkiházi. Ezért, természetesen meg kell védeni az Operaház urát a zaklatójától.
Igaz eddig még senki mástól nem, de a MÁV Zrt. ex főigazgatójától “kollégájától” rögvest megérkezett az együttérző lelki segély.
Hiszen, mint tudjuk “Holló a hollónak – általában – nem vájja ki a szemét.”

Ha a jó főigazgató az érte szóló hőst a szép autóval esetleg elfelejtette hálájának jeléül egy körre elvinni, vagy meghívni gründolt páholyába, amelyet egykoron Erzsébet királyné használt, esetleg más módon megköszönni, a kéretlen, ám minden bizonnyal jó eső sorokat, mi Szilveszter helyett megtesszük.
Bravó az írásért, te jellemes Sundenc kölyök.