Siker!

Megosztom

A kollektív szerződéskötésre jogosult „nagy” szakszervezeteket eddig nem igazán érdekelte azon jegyvizsgáló kollégák sorsa, akik érintettek a kalauz nélküli vonaton közlekedtetésében. Nem jutott eszükbe az, hogy a továbbfoglalkoztatásukra vonatkozóan foglalkoztatási garanciát kényszerítsen ki a munkáltatóból.
Amint tagtársaink jelezték felénk ezt az igényüket, a Korrekt Vasutas Szakszervezet azonnal cselekedett. Konzultációt kezdeményeztünk a témában, amelynek eredményeképpen megállapodtunk a munkáltatóval abban, hogy garanciát vállal arra, hogy a KN vonatok bevezetése miatt nem fog létszámleépítést végrehajtani a jegyvizsgálók körében. Ennek érdekében Bárány Balázs
kezdeményezte a munkáltatónál, hogy ajánlja fel a kollektív szerződést kötő szakszervezeteknek (ha
már maguktól nem gondoltak erre), hogy foglalják kollektív szerződésbe a jegyvizsgálókra vonatkozó
fenti foglalkoztatási garanciát.

A munkáltató ígéretet tett arra, hogy fel fogja kínálni a kollektív szerződést kötő szakszervezeteknek,
egy megállapodást, melyben 3 éves foglalkoztatási
garanciát biztosít a jegyvizsgálók számára. Mindez azt jelenti, hogy a KN vonatok bevezetése miatt
minimum 3 évig nem lehet jegyvizsgálót elbocsátani.
A munkáltató a megállapodásunknak megfelelően cselekedett, és kezdeményezte a KSZ-kötésre jogosult szakszervezeteknél a fenti foglalkoztatási garancia megállapodásba foglalását, amelyet a VDSZSZ Szolidaritás vezetése csalárd módon hazugul, úgy kommunikájai a munkavállalók felé, mintha ez az eredmény nekik lenne köszönhető, miközben semmi közük nincs az egészhez.

https://vdszsz.hu/9188-kalauz-nelkuli-kozlekedes-ketoldalu-foglalkoztatasi.html

Könnyű más tollával ékeskedni! …
Kedves Kollégák! Ha egy megbízható, szavahihető tisztségviselőkből álló szakszervezetre vágysz, akkor nálunk a helyed, várunk csapatunkba.