Május 1 előtt.

Megosztom

Ülésezett a vasutas milliomos munkavállalóinak klubja, adta hírül ünnepélyes hangnemben megfogalmazottan a vasúttársaság tetteit megéneklő szolgálata.

A hivatalosan VÉT-nek nevezett zártkörű összejövetelen a MÁV vezetése ismertette a fantasztikus bérsikereket, majd ezt követően egymás és önmaguk araszos vállát alaposan megveregetve mindenki ment a maga dolgára.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, a VSZ elnöke, és a VDSZSZ Szolidaritás mandátum variálással státuszban tartott elnöke a vasutasok (tagjaik) gondjairól, bajairól legalábbis – a hírharsona sorai alapján – egy kukkot sem szólt.

Tehát a tagjaik mindannyian biztosan mindennel rendkívülien elégedettek.

(Ismeretes, hogy szakszervezetünket dr. Homolya Róbert a MÁV Zrt. elnök-vezére, Halasi Zoltán a valaha szebb napokat látó VDSZSZ Szolidaritás “elnöke” MÁV Zrt. FB tag, Meleg János VSZ elnök, MÁV Zrt. FB elnök-helyettes, egyetértésével Zlati Róbert a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke megalakulásunkat követően a MÁV-START Zrt. vonatok szédületes tempóját nagyságrenddel meghaladó sebességgel végrehajtott – a MÁV Zrt. etikai kódexét meggyalázó – KSZ módosítással zárt ki a VÉT üléseken való részvételtől.)


Április 28-án ismét ülésezett a Vasúti Érdekegyeztető Tanács

Az előre meghatározott napirendi pontoknak megfelelően a munkáltató részéről Steininger Zsolt humánerőforrás vezérigazgató-helyettes tájékoztatta a jelenlévőket a MÁV 2021. IV. negyedévi foglalkoztatási céljainak teljesítéséről, majd röviden beszámolt a 2021. évben bevezetett bértömeggazdálkodás eddigi tapasztalatairól, valamint ismertették a MÁV 2022. évi foglalkoztatási terveit, céljait is.

Ezt követően dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató tájékoztatta a feleket a Záhony-Port jelenlegi helyzetéről, és a céget érintő rövidtávú elképzelésekről.

A VÉT ülésen a munkáltató bemutatta a 2022. január 1-jei béremelés eredményeit. Elmondták, hogy a bérmegállapodásnak köszönhetően az év elején a MÁV Zrt.-nél átlagosan 13,5 százalékkal növekedtek az alapbérek. A béremelés mértéke a 400 000 Ft alatti alapbérek esetén átlagosan 15,6 százalék volt. A korábban tervezett egységesen 10 százalék béremelésnél nagyobb bérnövekedést a szociális hozzájárulási adó csökkenése tette lehetővé.

MÁV-Csoport Kommunikáció


Szakszervezeti tájékoztató.
fotó: Internet