Ki volt a tanítód? Hol jártál iskolába?

Megosztom

Sok YouTube film előtt láthatjuk a kormány(párt) reklámját arról, hogy a Momentumos Hajnal Miklós felsőfokú végzettség nélkül – politikai alku jóvoltából – üldögél a BKK felügyelőbizottságában.

Úgy véljük felesleges bővebben fejtegetni, hogy pártállástól függetlenül nem normális dolog kellő végzettséget nélkülöző személyeket olyan pozíciókkal jutalmazni, ahol egy-egy rossz döntés igen súlyos következményekkel jár/járhat.

De nem csak a BKK-t boldogítja a laikus, viszont a saját felülmúlhatatlan képességeiben megingathatatlanul bízó zsenik törtető székfoglalása.

Példának okául az ország legnagyobb gazdasági társaságának (MÁV Zrt.) felügyelő bizottságának tagjai közül sem mindenki rendelkezik az elvárható egyetemi tananyagok sikeres elsajátítását bizonyító diplomával.

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke is csupán férfikora derekán szerzett érettségivel rendelkezik. Ennek ellenére kiválóan érzi magát a grémiumban. A regnálása első pillanatától kezdve tanúságot adott a mindenhez értéséről. Az üléseken a napirendi pontok vitái során tett hasznos, gondolatébresztő hozzászólásaival, vizsgálati kezdeményezéseivel kivívta a diplomás FB tagoknak, tán némi irigykedést sem nélkülöző elismerését. Miáltal az FB elnök-helyettesnek is megválasztották.

Az eltelt évek során Meleg úr az FB szilárd, oszlopos és nélkülözhetetlen tagjává vált.
Igen tudomásul kell venni!

Vannak olyan Isten adta tehetségek, akiknek teljesen felesleges az előadótermek kényelmetlen padjait koptatni és holmi vizsgákon a hozzájuk szellemileg fel nem érő professzorok által feltett, ám számukra triviális kérdéseire válaszolni.

Ösztönösen tudják a frankót. De ha mégsem?
Mindannyiunk jól felfogott érdekében erre a soha be nem következő eshetőségre még gondolni sem szabad.

Szerkesztőségi vélemény.
fotó: ginsinetti.blogspot.com