A differenciált elismerés kapcsán válaszoltunk a MÁV Zrt. Elnök-vezérigazgatójának levelére.

Megosztom

A munkavállalói teljesítmény differenciált elismerésére vonatkozó megkeresésünkre küldött 27851-42/2021/MAV iktatószámú válaszukat megkaptuk.

MÁV Zrt. válasz a differenciált elismeréssel kapcsolatban 2022.01.26.

Határozott álláspontunk szerint tárgyi ügyben a munkáltató nem tett eleget a hatályos kollektív szerződés 11 §-ában foglaltaknak, mivel a „tájékoztató levelüket” gyakorlatilag tudomásulvétel céljából, döntésének meghozatalát követően küldte meg.

Ráirányítjuk az Elnök-vezérigazgató szíves figyelmét arra, hogy a MÁV Zrt. kollektív szerződés 11. §-ában is hivatkozott Mt. 264. §-a alapján a munkáltatónak a tervezett intézkedését véleményezés céljából az üzemi tanács részére a döntése meghozatala előtt legalább 15 nappal kell megküldeni. Továbbá a KSZ 11. §-a szerint ezzel egyidejűleg kell a munkáltatónak a szakszervezeteket tájékoztatnia a tervezett intézkedéséről.

Mint, ahogyan sok más esetben – sajnálatos módon – jelen ügyben sem tartotta be a MÁV Zrt. a Munka Törvénykönyve, illetve a Kollektív Szerződés vonatkozó rendelkezéseit.

Nyomatékosan kérjük, haladéktalan és hathatós intézkedését dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató úrnak, melynek következtében a MÁV Zrt. azonnal felhagy a visszaélésszerű joggyakorlatának alkalmazásával, nevezetesen a szakszervezeti jogosultságok sárba tiprásával.

2022.02.10. Dr Homolya Róbert – válsz a differenciált teljesítmény elismerésére.

Szakszervezeti álláspont.
fotó: Internet