Meghallgatásra talált a fohász!

Megosztom

A szakszervezetünk az alacsony vasutasbérek láttán – gondolván Magyarország törvényeit a Könyves Kálmán krt. 54-60.-ban is betartják – kísérletet tett a munkáltatóval történő egyeztetésre.

A KVSZ sürgeti az idei, a 2022. és 2023. évi bérkövetelése mielőbbi végrehajtását dr.-Homolya-Robert-EVIG-2021.-2022.-2023.-evi-beremeles.

A remény csalfának bizonyult, mert az ott lakó vasúti Istenek csak a ’kegyenc’ szakszervezetekkel mernek egy asztalhoz ülni.

2021.11.24. Dr. Homolya Róbert válaszlavele a béremelésre.

Ezért aztán nagy hirtelen a K.V.SZ-t először a MÁV Zrt. VÉT, majd ugyanazon lendülettel a CSÉT ülésen való részvételből egyaránt kizárta. A hadművelet során dr. Homolya Róbert úr a sárga jelmezes vazallus falkát is bevetette.

Így nem maradt más megoldás, mint az egek urához fordulni a fohásszal!

2022.01.19. Dr. Orbán Viktor miniszterelnök, Vasutas munkavállalók bérfejlesztésének támogatása.

Láss csodát, a január 19.-én Magyarország Miniszterelnökéhez levelünkben írtak vélhetően meghallgatást nyertek, mert a MÁV Zrt. addig nagyon üres pénzeszsákja megnyílt, és bizony kiderült akad még benne a szakszervezetünknek a humán vezérigazgató-helyettes és a jogi főigazgató által tavaly novemberi levelükben foglaltak ellenére a vasutasok elől szemforgató módon titkolt jó pár forint.

Amit a tavalyi évben a nagy szakszervezetek nem tudtak – vagy inkább nem is akartak kirimánkodni a munkáltató pénzeszsákjából, hiszen a TV-ben villogva, agyba-főbe dicsérték a fantasztikus bérmegállapodásnak aposztrofált diktátumot – most égi mannaként pottyan a vasutasok ölébe.

Béremelésről állapodtak meg az állami cégeknél 2021. jún. 28.

Ez persze még nem éri el az általunk szükségesnek ítélt mértéket, de kimozdulás a holtpontról.

Ráadásul oly hirtelen, hogy még a nyaloncaikat sem értesítették a „kiharcolható” jussról, mert a lóhalálában papírra vetett a megfogalmazásában némi kérkedést sem nélkülöző egyoldalú kötelezettségvállalással, viharsebesen kellett a munkavállalók tudomására hozni!

2022.01.28. MÁV Zrt. egyoldalú bérintézkedés.

Ezzel mintegy akaratlanul, vagy inkább szándékosan ismét kiállították a szegénységi bizonyítványt a harcokban megsárgult neves szakszervezetekről!

Hisz olyan még nem fordult elő, hogy érvényben lévő bérmegállapodás hatálya alatt a munkáltató úri kedvéből csak úgy osztogathasson!

Az pedig, hogy a vasút hatalmasainak a KÜT véleményét e döntés meghozatala előtt ismét derogált kikérni, immáron teljesen megszokott, ahogyan arra is gyakorlatilag kár szót vesztegetni, hogy a MÁV Zrt.-nél, a KSz 11. §-ban foglaltak sem számítanak.

Manapság ekként gyakorolják a jogszerű munkaügyi kapcsolatokat a MÁV-nál.

A nagy szakszervezetek elnökei pedig, mint a kis kenguruk anyjuk erszényében, meglapulva hallgatnak. Hát hogyan is merészelnének megmukkanni is a munkáltató döntéseivel szemben.

Szakszervezeti vélemény.
fotó: Internet