Intézkedés kérése a K.V.SZ.-el szemben tanúsított viselkedés miatt a MÁV Zrt. Elnök-vezérigazgatójától.

Megosztom

Az elmúlt év december 11.-én kelt levélben fordult szakszervezetünk Elnöke a Belső Ellenőrzési Főosztályhoz annak érdekében, hogy vizsgálják az abban foglaltakat, és annak eredményeképpen állapítsák meg sérti az etikus magatartás elvárásait az Ön szakszervezetünkkel szemben tanúsított – részünkről mindenképpen neheztelést kiváltó – viselkedése.

Említett Főosztály a hivatkozott levélre mind a mai napig felénk adós, ezért nem tudhatjuk a levelünkben írtakról kialakított álláspontját sem.

Nyilván Önre nézve sem jár pozitív hozadékkal a hosszan tartó hallgatás, mivel óhatatlan azt a látszatot erősíti, hogy a MÁV-Csoport első embere cselekedeteiben kifogásolható módon nyilvánul meg a K.V.SZ. irányában, de a főosztály munkatársai tartva a rájuk nézve esetlegesen nemkívánatos hátrányos következményektől, ebbéli megállapításuknak nem mernek hangot adni.

Kérjük oszlassa el a nyilvánvalóan felesleges aggodalmukat, és egyben emlékeztesse őket, a felelősséggel járó munkafeladatuk elvégzésének elkerülhetetlenségéről, és arról, hogy annak eredményéről szakszervezetünk érdemi tájékoztatása ugyancsak hivatali kötelességük.

A hivatkozott levelünkben foglaltakat Önnek – amennyiben kíváncsi rá – részünkről a címzett tudomására hozhatja.

Szíves intézkedését érthető türelmetlenséggel várjuk!

2022.01.24. Dr. Homolya Róbert MÁV Zrt. elnök-vezérigazgató – intézkedés kérése.

Szakszervezeti álláspont.
fotó: hirado.hu (dr. Homolya Róbert MÁV Zrt. elnök-vezérigazgató)