FELHÍVÁS!

Megosztom

Szakszervezetünk tisztelettel felhívja a MÁV Zrt. Elnök-Vezérigazgatóját, hogy – a tavaly történt, és az idén is várható, a mindennapi megélhetést is sújtó, nem várt árdrágulásokra figyelemmel – az álláspontunk szerinti elkeserítő és végtelenül méltatlan bérdiktátum végrehajtását a vasutas munkavállalók javára az alábbi szerény, a realitások messzemenő figyelembevételével elvárt módosítással szíveskedjen végrehajtani.

Az említett paktummal érintettek alapbérét 2022. január elsejei hatállyal a paktumban szereplő 10%-on felül, további legalább 10%-kal, azaz összesen 20%-kal rendelje azonnal megemelni!!!

Amint az közismert, pár a MÁV Zrt- alkalmazásában álló, megalkuvó, vagy megtévesztett szakszervezetis a VIII. emeleten megjelenő méltóságok előtt az orruk alá tolt paktum aláírásával lehetetlenné tette a vasutasok által megalapozottan elvárt munkabéreknek sztrájkkal való kikényszerítését 2023. december 31-ig.

A fentieken túlmenően ugyancsak tisztelettel elvárjuk, hogy a vasutasokat kihasználni szándékozó paktum méregfogának kihúzásán túl is, további a vasutasok nehéz sorsát könnyítő alábbi intézkedést legyen kedves végre-valahára meghozni.

Az Alkotmánybíróság döntésének megfelelve és Magyarország Kormánya által is elvárt polgári életvitel kiteljesedésének érdekében az érintett vasutasok számára a nekik járó pihenőidő biztosítását nyomban elrendelni szíveskedjen!

Azon munkáltatói jogokat gyakorlókkal szemben, akik elmulasztják utasítását végrehajtani, szíveskedjen kellő visszatartó erővel bíró, hátrányos jogkövetkezmény kiszabására irányuló eljárást kezdeményezni.

2022.01.12. Dr. Homolya Róbert – FELHÍVÁS

Szakszervezeti álláspont.
fotó: Internet