„Új magyar vasutas szakszervezet alakult”, tájékoztatott cikkében a HírKlikk

Megosztom

Ahogyan arról kedden beszámoltunk, többek között szakszervezetünk megalakulásáról is írt a Népszava.

A Népszava anyagát átvéve ezúttal a HírKlikk számolt be a KVSZ megalakulásáról.

A Korrekt Vasutas Szakszervezetet (KVSZ) május 19-én jegyezte be a Fővárosi Törvényszék, de csak a minap tört meg a jég, múlt héten kaptak először írásos választ a MÁV-Volán csoport vezetőitől az egyik levelükben feltett kérdéseikre, miszerint egyelőre nem lesz kötelező oltás a vállalatnál.

A Népszava szerint a KVSZ elnökének és alapító társainak nem ismeretlen terep a vasutas érdekegyeztetés.

Bárány Balázs több mint húsz évig volt az egyik erős vasutas szakszervezet, a VDSZSZ Szolidaritás alelnöke, ám most a lapnak élesen fogalmazott a vállalatóriásnál működő érdekvédelmi szervezetek munkájáról.

Elegem lett az elvtelen, megalkuvó hozzáállásból, abból, hogy nem történik semmi, pedig látja mindenki, hogy a MÁV vezetése elfogadhatatlan terheket ró a dolgozókra.

A kérdésre, hogy hol van az ezredfordulón még országos vasutas sztrájkokat hozó lendület, az elnök azt felelte, azóta „hivatásos forradalmárokká” lettek a szakszervezeti vezetők, bábokká váltak, féltik az egzisztenciájukat, tartanak tőle, hogy ha nem fogadják el a munkáltató terveit, akkor megszűnik a munkaidőkedvezményük és elveszítik a bérük egy részét. Az új szervezet vezetésében csak egy aktív vasutas van, őket nem érheti ez a vád – tette hozzá.

összeállította: NÉMETH VIKTOR
tartalom: hirklikk.hu
fotó: KVSZ