Gondolatok a KVSZ küldetéséről

Megosztom

2021 november 14.-én a vasárnapi evangéliumi rész a végidőkről szólt.

Arról, hogy a történelem végén Jézus újra eljön ítélni élőket és holtakat.

Tudjuk, hogy e világ történelmének egyszer vége lesz. Jézus arról beszél az evangéliumban, hogy a végidők eseményeit jelekből láthatjuk, érezhetjük előre. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a mennyei Atyán kívül senki sem tudja előre, mikor fog ez bekövetkezni. Ez nincs kinyilatkoztatva. Amikor Jézus azt mondja, hogy bizonyos jelekből lehet látni előre a végidők közeledtét, azt úgy is lehet értelmezni, hogy a végidő előtti történések Krisztus első és második eljövetele között folyamatosan történnek, mivel az egész történelem a végidők előtt van. Tehát az egész történelemnek van egy folyamata, amely során egyre inkább elválik egymástól az Istenhez hűségesek, és az Isten ellen lázadók tábora. Az Istenhez hűségesek Krisztushoz tartoznak, az Emberfiához, míg az Isten ellen lázadók a gonosz lélekhez és a csatlósaikhoz. Az emberek élete, illetve valamennyi cselekedete ebbe a vonalba tartozik: Akarunk-e Istenhez hűségesek lenni? Akarunk-e Krisztus mellett kitartani?

A fenti szavak, gondolatok nem tőlem, hanem Zámbó Károly atyától származnak.

Károly atya szavai szerint az életünket az élet minden területén Istennek tetsző cselekedetekkel kell megtöltenünk. Ennek megfelelően cselekedtünk a Korrekt Vasutas Szakszervezet megalapításakor, amikor megfogalmaztuk szervezetünk céljait, küldetését.

A Korrekt Vasutas Szakszervezet nem egy szakszervezet akar lenni a több tucat szakszervezet közül, hanem A Szakszervezet akar lenni, amely ebben a felfordult, önző világban is, a valódi, igaz értékek mentén, korrekt, tisztességes módon kíván működni a közjót és a társadalmi igazságosság megvalósulását szolgálva.

A Korrekt Vasutas Szakszervezet elindult egy igaz, Istennek tetsző úton, és bízom benne, hogy szervezetünk a Jóisten segítségével be tudja teljesíteni küldetését, és vezetői, tisztségviselői a végidőkben is elmondhatják majd magukról, hogy

A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam. Készen vár az igazság győzelmi koszorúja, amelyet azon a napon megad majd nekem az Úr, az igazságos bíró…

(2 Tim 4,7-8 a)

készítette: MÁRKUS SZILVIA
fotó: KVSZ