A KVSZ sürgeti az idei, a 2022. és 2023. évi bérkövetelése mielőbbi végrehajtását.

Megosztom

Szakszervezetünk ismételten felhívta a MÁV Zrt. Elnök-vezérigazgatójának szíves figyelemét azon sajnálatos körülményre, miszerint az idén létrejött bérmegállapodással érintett munkavállalók esetében alapbér emelés ez évben még nem történt.

Ezért az elmúlt hónap 4. napján kelt, és azóta válasza nélkül hagyott a Korrekt Vasutas Szakszervezet Elnöke által írt levélben foglalt a 2021. évre vonatkozó bérkövetelését szakszervezetünk változatlanul fenntartja.

Továbbá a várhatóan 2022. január 1.-től a minimálbér 200.000 Ft/hó, valamint a garantált bérminimum 260.000 Ft/hó összegre történő örvendetes emelkedése, a jövedelmek értékarányosságának torzulása helyett, annak a mielőbbi optimalizálását, valamint az alacsony keresetű munkavállalók bérpozícióinak a javítását is elő kell, hogy okozza.

Ennek okán a MÁV vállalat csoportnál elengedhetetlenné vált a bérintézkedésekről szóló megállapodásnak a jelentős tartalmi változtatása.

Miszerint az említett megállapodásban a 2022. évre vonatkozóan a 14. bérkategóriág bezárólag olyan mértékű béremelés indokolt, amely kormányzat által kezdeményezett bérintézkedésekkel egyetemben, az érintett munkavállalók esetében legalább 20%-os, míg a 2023. évben további 8%-os alapbér növekedést eredményez.

készítette: BÁRÁNY BALÁZS
fotó: Internet